Hlavní obsah

Diplomatickou čtvrť v Tróji koupil za 400 miliónů spolumajitel Primy

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Diplomatickou čtvrť v pražské Tróji koupila za téměř 400 miliónů firma Magic Carpet, která ve středu podepsala smlouvu s ministerstvem zahraničí. Na dotaz Práva to uvedl mluvčí resortu Vít Kolář.

Foto: Martin Šterba , ČTK

Ilustrační foto

Článek

Magic Carpet stoprocentně vlastní společnost GES Real, která patří nizozemské společnosti GES Group Holding. Tu ovládá spolumajitel Primy, podnikatel Ivan Zach.

Diplomatická čtvrť by se po celkové rekonstrukci měla přeměnit na luxusní rezidenční bydlení, sdělil Právu předseda představenstva GES Real Petr Babulík. Zachova firma za celý komplex zaplatila 395,1 miliónu korun, tedy minimální požadovanou cenu MZV.

„Navzdory všem rizikům byl projekt vyhodnocen z hlediska lokality jako velmi zajímavý. Po získání všech potřebných povolení, což zabere ještě několik měsíců, bychom komplex chtěli do roka revitalizovat,“ uvedl Babulík s tím, že půjde o standardní developerský projekt.

Diplomatická čtvrť projde změnami, typické mřížoví z komplexu zřejmě zmizí, naznačil. „Předpokládáme, že charakter čtvrti zůstane zachovaný, ale chtěli bychom ji zmodernizovat,“ doplnil.

Dvouhektarový komplex bílých krychlí v pražské Tróji navrhl v 80. letech architekt Jan Bočan, dokončen byl v roce 1993. Skládá se z šesti bytových domů a nákupního střediska.

Reklama

Výběr článků

Načítám