Hlavní obsah

Po Čtyřlístku vydá pošta známky s Patem a Matem

Na poštovních známkách se většinou objevují známé osobnosti nebo například květiny. České poště se ale v minulých letech osvědčil nápad vydávat na známkách populární kreslené postavy z komiksu Čtyřlístek. Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa se osvědčili, pošta proto brzy vydá sérii s Patem a Matek ze seriálu A je to.

Foto: Česká pošta, ČTK

Nově vydaná známka s Patem a Matem

Článek

Známka bude označená písmenkem A, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní. Ta je v současnosti deset korun. První náklad bude 100 000 sešitků, v každém je deset známek.

Autorem výtvarných návrhů známek a celého známkového sešitku je grafik Jan Chvojka, který působí i jako scenárista oblíbených filmů s Patem a Matem. Známky o rozměrech obrazové části 23 krát 30 mm na výšku v aršíku vytiskla Poštovní tiskárna cenin Praha plnobarevným ofsetem.

Foto: Novinky

Ve středu vyšla nová známka s postavou Bobíka z kultovního časopisu Čtyřlístek.

První samolepicí známka označená písmenem místo udané ceny se na poštách objevila loni v dubnu. Po první Fifince následovaly i další postavičky ze Čtyřlístku, tedy Myšpulín, Pinďa a Bobík. Celkově dosud pošta s postavičkami Čtyřlístku prodala 1,12 miliónu známkových sešitků po deseti známkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám