Hlavní obsah

Volkswagen chce investovat v Brazílii 85 miliard korun

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paolo

Německý automobilový koncern Volkswagen zveřejnil svůj plán investovat 3,4 miliardy eur (asi 85,5 miliardy korun) do výroby v největší zemi jihoamerického kontinentu – Brazílii. Uvedla to agentura DPA s odkazem na slova šéfa správní rady automobilky Martina Winterkorna.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tato investice nám umožní připravit si cestu pro udržitelný rozvoj v Brazílii jako jednoho z nejdůležitějších trhů pro budoucnost společnosti,“ nechal se slyšet Winterkorn.

V zemi karnevalu a samby má Volkswagen čtyři továrny, které produkují denně v průměru 3500 aut více než dvou desítek modelů. Firma v zemi zaměstnává zhruba 23 000 lidí, což představuje jeden z nejvyšších počtů zaměstnanců v automobilovém průmyslu v Jižní Americe.

Masivní útok na první pozici

Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, plánuje během příštích pěti let investovat do automobilových aktivit celkem zhruba 62,4 miliardy eur (přes 1,5 biliónu korun). Společnost to tak s prohlášením, že se chce stát do roku 2018 největším výrobcem automobilů na světě a ukázat záda svým konkurentům Toyotě Motor a General Motors, myslí vážně.

Téměř 50 miliard eur plánuje firma v letech 2012 až 2016 vložit do nemovitostí, továren a zařízení. Více než polovina těchto prostředků by měla být investována v Německu. V letošním roce plánuje Volkswagen poprvé prodat osm miliónů vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám