Hlavní obsah

Světu vládne Goldman Sachs, miluji krize, šokoval BBC investor

Novinky, rei

Investor z londýnské City šokoval televizní diváky i moderátorku pořadu BBC o hrozící nové ekonomické krizi. Řekl, že investorům je jedno, co vlády udělají s ekonomikou, protože na krizi vydělávají. Podotkl, že vlády nemají ve světě hlavní slovo a on sám ekonomické krize „prostě miluje“, protože jsou příležitostí k velkému zisku. Lidi vyzval, aby neváhali a investovali.

Článek
Každou noc uléhám a sním o další recesi.
Alessio Rastani

Alessio Rastani, jenž vystupuje na veřejnosti častěji a není zaměstnancem žádné banky nebo fondu, prohlásil, že trhy čeká krach, protože už teď je ovládá strach investorů. Žádný záchranný balíček to nezachrání a velké hráče, jako jsou hedgeové fondy, také nechávají podobná opatření chladnými.

Na dotaz, co by tedy investory uspokojilo tak, aby byla obnovena důvěra na trhu, odpověděl: „Je to jedno. Podívejte se, já jsem obchodník a něco takového mě nezajímá. Když vidím příležitost k vydělání peněz, využiji ji. Takže většina obchodníků se nestará o to, jestli je ekonomika v pořádku. Naší prací je profitovat ze situace a já osobně jsem o této chvíli snil tři roky. Každou noc uléhám do postele a sním o další recesi. Toužím po dalším takovém momentu“.

Svět neovládají vlády, nýbrž Goldman Sachs.
Alessio Rastani

Po poznámce moderátorky, že to ale nepomůže zbytku lidí, Rastani kontroval, že i během velké recese z 30. let si někteří lidé přišli na skutečné jmění. „Každý na tom může vydělat, je to příležitost,“ prohlásil s tím, že lidé by neměli váhat a rychle investovat. V té souvislosti zmínil především hedgeové fondy.

„Ekonomická krize je jako rakovina. Když budete čekat a čekat a doufat, že to přejde, bude to pořád růst, až bude pozdě. Radil bych každému, aby se připravil. Teď je ten moment. To, že vláda něco vyřeší, je jen zbožným přáním. Svět neovládají vlády, nýbrž Goldman Sachs. Banku Goldman Sachs nebo velké fondy nezajímá záchranný balík.“

„Podle mých odhadů za necelých 12 měsíců zmizí úspory miliónů lidí. A to je teprve začátek. Takže buďte připraveni a jednejte hned,“ uzavřel Rastani.

Reklama

Výběr článků

Načítám