Hlavní obsah

Na 100 českých turistů marně čekalo na let, CK Diamond Wind má potíže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na pražském letišti v úterý zůstalo 63 klientů cestovní kanceláře Company Diamond Wind, kteří měli letět do Turecka. Další přibližně 45 turistů čeká na návrat v turecké Antalyi, uvedl mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Tomio Okamura.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Cestující marně čekali na letišti. (Ilustrační foto)

Článek

Na přepážce letiště bylo klientům sděleno, že letenky nebyly cestovní kanceláří zakoupeny na žádný termín. CK Diamond Wind tvrdí, že jde o chybu z turecké strany. Celou situaci řeší na místě také městská i státní policie.

Turisté z Antalye by měli do Prahy přiletět v úterý před desátou hodinou večer.

"Ruský majitel CK Company Diamond Wind pan Dimitrij Troshin je již na letišti, klientům podepsal storno zájezdu a slíbil, že vrátí peníze a nahradí vzniklé škody," uvedl Okamura. Klienti měli odletět českou charterovou leteckou společností Holidays Czech Airlines.

CK Company Diamond Wind patří mezi malé cestovní kanceláře, která ročně odbaví přibližně 2000 klientů. Firma zatím oficiálně úpadek nevyhlásila. Podle internetových stránek firmy byla Company Diamond Wind založena v roce 1999 jako incomingová cestovní agentura. V závěru roku 2006 rozšířila působnost v rámci domácího trhu a získala oprávnění na provozování cestovní kanceláře.

Letos se do potíží dostaly cestovní kanceláře CK Karma tour, CK Pressburg, CK Parkam holidays, CK Via Vera a CK Viva Monde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám