Hlavní obsah

První žlutý RegioJet přijel do Prahy načas a s černými pasažéry k tomu

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Minutu po půl desáté, tedy přesně podle jízdního řádu, zastavil na pražském Hlavním nádraží u prvního nástupiště úplně první spoj IC RegioJet 1002. Zcela zaplněná vlaková souprava s více než 200 cestujícími vyjela v 5.20 z Havířova. Uvedl to mluvčí společnosti Student Agency Aleš Ondrůj. V soupravě se svezla i dvacítka lidí s jízdenkou Českých drah, která ale na tento spoj neplatí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Příjezd vlaku RegioJet do Prahy

Článek

RegioJet začal počínaje pondělkem provozovat tři spojení v každém směru na trase HavířovOstravaOlomoucPraha a zpět. Jak sdělil Novinkám Ondrůj, v soupravě cestovala rovněž asi dvacítka lidí, kteří měli zakoupenou jízdenku na spoje Českých drah. "Pro tentokrát jsme to neřešili, když šlo o naši první oficiální jízdu," připomněl Ondrůj s tím, že tito cestující to dostali jako dárek. "Příště už si ale musejí dávat pozor, do jakého vlaku nastupují," dodal mluvčí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cestující vystupuje ze spoje RegioJet.

Hrozilo by jim, že by ve vlaku museli uhradit cestu, i když si ji už zaplatili u jiné společnosti.

„Během podzimu zvýší počet spojů na pět až šest v každém směru a od prosince začne jezdit devětkrát denně v obou směrech,“ informoval Ondrůj s tím, že některé spoje budou zajíždět až do slovenské Žiliny.

V novém vlaku Student Agency vám naservírují sushiVideo: Novinky

Podle slov majitele Student Agency Radima Jančury je cílem nových spojů poskytnout cestujícím maximální komfort, který se v mnohém podobá službám v autobusech Student Agency.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Průvodčí vlaku RegioJet

Jednotlivé vozy mají kapacitu 48 osob, přičemž v každém z nich je k dispozici stevardka zajišťující servis pro cestující. Ti mohou sedět ve velkoprostorových kupé v leteckém stylu, nebo v kupé pro čtyři až šest osob. Každý po usazení automaticky dostane zdarma teplý a studený nápoj, denní tisk a může se bezplatně připojit k internetu.

Cestující, kteří si pořídí kreditovou jízdenku, mohou jezdit z Prahy do Ostravy za 230 korun. S otevřenou jízdenkou pak cesta vyjde na 295 korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Příjezd vlaku na pražské Hlavní nádraží

Reklama

Výběr článků

Načítám