Hlavní obsah

Ve Spojených státech skončily další dvě malé banky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké regulační úřady v pátek uzavřely další dvě menší banky – jednu ve Virginii a jednu v Kalifornii. Celkový počet zkrachovalých finančních ústavů se tak v letošním roce zastavil na čísle 73, jak připomněla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Větší z obou bank je Bank of the Commonwealth z Norfolku ve Virginii s aktivy ve výši 985,1 miliónu dolarů (asi 17,7 miliardy korun) a s 21 pobočkami. Menší Citizens Bank of Northern California z Nevada City v Kalifornii pak držela aktiva za celkem 288,8 miliónu dolarů (asi 5,2 miliardy korun) a své služby nabízela v sedmi pobočkách.

Vklady i pobočky obou bank převezmou konkurenční společnosti.

Mezi krachujícími bankami jednoznačně převažují ústavy s aktivy do jedné miliardy dolarů. Velkým bankám se podařilo oživení z finanční krize z let 2007 až 2009 mnohem rychleji.

V loňském roce uzavřela Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) dohromady 157 bank, v roce 2009 se jednalo o 140 bankovních ústavů. FDIC očekává, že zkrachovalých bank v USA bude letos v porovnání s loňskem méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám