Hlavní obsah

Kalousek dostane cenu za nejlepšího ministra rozvíjejících se trhů Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí Miroslav Kalousek byl už podruhé vyhlášen nejlepším ministrem financí roku rozvíjejících se evropských ekonomik. Cenu převezme v sobotu od mezinárodního časopisu Emerging Markets. Informoval o tom v sobotu mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Článek

"Je to další signál o tom, jak pozitivně je vnímána snaha české vlády a ministerstva financí o konsolidaci veřejných rozpočtů," komentoval to Kalousek, který se tak stane prvním ministrem financí, jenž obdrží cenu Emerging Markets podruhé. Poprvé ji získal v roce 2008.

Oblast Emerging Europe zahrnuje 31 států střední a východní Evropy, včetně Turecka a států bývalého Sovětského svazu i jeho asijské části. Nominace a volba vítěze se zakládá na hlasování několika desítek finančních analytiků, bankéřů a investorů ze soukromého i veřejného sektoru. Posuzován je přínos ministra pro řízení fiskální politiky státu.

Předání ceny se koná při příležitosti zasedání ministrů financí a guvernérů centrálních bank členských států Světové banky a Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám