Hlavní obsah

Nový vlak Student Agency vyrazil na trať, servíruje se v něm suši

Novinky, Karolína Vrbasová
Praha

Železniční dopravce RegioJet, člen skupiny Student Agency, uspořádal ve čtvrtek prezentační jízdu svých vlaků, které budou jezdit na trase Praha - Ostrava - Havířov. Jedná se o historicky nejvýraznější vstup soukromého dopravce do železniční sítě v rámci České republiky.

V novém vlaku Student Agency vám naservírují sushiVideo: Novinky

 
Článek

Podle slov majitele Student Agency Radima Jančury je cílem nových spojů poskytnout cestujícím maximální komfort, který se v mnohém podobá službám v autobusech Student Agency.

Ve žlutém vlaku cestující při nástupu i výstupu doprovázejí stevardi - těch je v samotných vagonech celkem osm. Jednotlivé vozy mají kapacitu 48 osob, přičemž v každém z nich je k dispozici stevardka zajišťující servis pro cestující. Ti mohou sedět ve velkoprostorových kupé v leteckém stylu, nebo v kupé pro čtyři až šest osob. Každý po usazení automaticky dostane zdarma teplý a studený nápoj, denní tisk a může se bezplatně připojit k internetu. Interiéry jsou vybaveny klimatizací, koberci a také takzvaným repeaterem - zesilovačem signálu mobilních telefonů. Dalším specifikem je vlakový jídelní lístek - za nízkonákladové ceny je tu opravdu široká nabídka potravin včetně těch atypických - například tvarohový koláč nebo suši.

O jízdenky je zájem

Trasa vlakové linky vede z Prahy přes Pardubice, Zábřeh na Moravě, Ústí nad Orlicí, Olomouc, Hranice, Ostravu, kde vlak zastavuje ve Svinově, na Hlavním nádraží i v ulici Stodolní, a končí v Havířově. Cestující, kteří si pořídí kreditovou jízdenku, mohou jezdit z Prahy do Ostravy za 230 korun, běžná cena je pak 290 korun. O jízdenky na nový vlakový spoj je velký zájem - už teď je jich na první týden provozu prodáno 1500.

První ostrá jízda nového žlutého vlaku se uskuteční v pondělí 26. září, od tohoto dne pojedou tři páry vlaků denně. Od prosince se jízdní řád změní, vlak pojede každé dvě hodiny a ve špičkách každou hodinu. Důvodem je ulehčení cestování těm, kteří se potřebují v ranních hodinách bez komplikací dostat z Ostravy do Prahy a zpět.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám