Hlavní obsah

Nové banky v Česku mají políčeno na klienty velkých finančních ústavů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Equa bank, která vznikla po převzetí Banco Popolare ČR, se chce zaměřit na získávání nových klientů především z řad velkých tuzemských finančních ústavů. Snahu získat klienty velkých bank již dříve oznámily i další nové banky na tuzemském trhu, Zuno Bank a Air Bank.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Equa bank plánuje během pěti let získat přes 300 000 klientů. Nyní má zhruba 5000 zákazníků. Do dvou let pak chce rozšířit počet poboček ze současných sedmi na 25.

Air Bank ze skupiny PPF finančníka Petra Kellnera, která zahájí ostrý provoz a začne nabízet služby klientům 1. listopadu, chce během prvního roku činnosti získat 70 000 klientů. V pátém roce činnosti chce čtyř až pětiprocentní podíl na trhu, což je zhruba 250 000 aktivních klientů.

Internetová Zuno Bank, která patří do skupiny Raiffeisen Bank International stejně jako tuzemská Raiffeisenbank, podle vlastního vyjádření za sedm týdnů provozu přilákala v Česku 16 000 klientů a na vkladech pak vybrala přes pět miliard korun.

Nové banky mají i podle odborníků šanci získat klienty především od největších finančních ústavů. S ohledem na jejich velikost ale bude úbytek klientů velkých bank zanedbatelný. Češi jsou navíc velmi konzervativní a bankovní trh je v Česku prakticky nasycen, shodují se odborníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám