Hlavní obsah

Mezinárodní ocenění pro pražský hotel: host se v něm cítí jako král

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Největší světový cestovatelský web Tripadvisor vyhlásil desítku "palácových" hotelů, ve kterých se může host cítit jako král. Mezi desítkou ubytovacích zařízení oceněných touto poctou, je jako jediný ze střední Evropy i pražský hotel Kempinski Hybernská.

Hotel Kempinski Hybernská PragueVideo: Novinky

 
Článek

Cestovatelský portál Tripadvisor vyhlašuje vždy počátkem roku ocenění, ve kterých vyhlásí nejlepší světové hotely v desítkách kategorií. V průběhu roku pak výjimečně zveřejňuje několik podobných speciálních studií, které mají za cíl informovat cestovatele o nejžhavějších trendech v cestování. V jiných případech pak upozorňují na to, jakým ubytovacím zařízením se mají vyhnout širokým obloukem.

Kempinski Hybernska Prague byl v 17. století barokní palác. Nyní kompletně zrekonstruovaný luxusní hotel kombinuje moderní design s tradičními prvky, včetně privátní barokní zahrady a originálních vstupních dvoudveří...
Tripadvisor o hotelu Kempinski Hybernska Prague

V pátek server zveřejnil desítku hotelů, ve kterých se host může cítit jako král. Do desítky se dostal jediný zástupce střední Evropy, pražský hotel Kempinski Hybernská. Ten v desítce doplnily dva hotely z Francie, dva z Itálie, dva z Indie a po jednom ze Španělska, Portugalska a evropské části Turecka. Až na dvě výjimky z Indie jsou tak všechny hotely evropské.

V 15. století stály na místě hotelu dva měšťanské domy, které byly v polovině 17. století při rekonstrukci spojeny a následně přestavěny na barokní palác. V 19. století se čistě barokní budova změnila na neoklasicistní dům, který prošel následně počátkem 20. století nákladnou renovací. Po světových válkách byl dům využíván jako zdravotnické zařízení, které fungovalo až do chvíle, kdy se začal stavět přepychový hotel.

Rekonstrukce za stovky miliónů  

Krátce po otevření hotelu prozradil jeho tehdejší generální ředitel Sedat Nemli, že rekonstrukce budovy stála 300 miliónů korun. Hlavní chloubou hotelu je přitom obří zahrada o ploše asi 1800 metrů čtverečních, která je v centru Prahy něčím opravdu výjimečným. Vzrostlé stromy tam při stavbě zahrady tehdy musela dostávat helikoptéra.

To, že hotel přitahuje lidi, kteří si rádi dopřávají luxus, dokazuje i hvězdný seznam hostů, které hotel v poslední době přilákal. V červnu zde uspořádala svatbu Alena Šeredová s Gianluigi Buffonem. Svatební noc pak strávili v prezidentském apartmá, které stojí pět tisíc euro (123 tisíc korun) za noc.

Mezi hosty Woody Allen a Beyoncé

Hotel si oblíbila i Andrea Verešová. Ze zahraničních celebrit zde pobývali například Woody Allen, Ivanka Trump či zpěvačka Beyoncé. Do médií se pak dostal i v souvislosti s kauzou, kdy měl v prezidentském apartmá hotelu pobývat Jiří Paroubek společně s herečkou Kateřinou Brožovou. Ten to tehdy označil za lež. Hotel Kempinski se nachází přímo přes ulici od Lidového domu, sídla sociální demokracie. Není tajemstvím, že tam členové ČSSD často chodívají na večeře.

Pražským hotelům se daří

Pražským hotelům se na cestovatelském portálu Tripadvisor obecně daří velmi dobře. V letošním ročníku ankety byl hotel U Zlaté studně vyhlášen uživateli nejlepším na světě. Turisté kladně hodnotili především dechberoucí výhled z okna, luxusní pokoje a přátelský personál. V roce 2009 zvítězil hudební hotel Aria v kategorii Nejluxusnější hotely světa. Již dříve zaznamenal menší úspěch v anketě i hotel Le Palais.

10 hotelů, ve kterých se cítíte jako král (podle portálu Tripadvisor)
Bussaco Palace Hotel, Portugalsko
Palazzo Magnani Feroni, Itálie
Parador de Lerma, Španělsko
Taj Lake Palace, Indie
Kempinski Hybernska Prague, Česká republika
Gritti Palace, Itálie
Ciragan Palace Kempinski, Turecko
Taj Rambagh Palace, Indie
Hotel Du Palais, Francie
Hotel de Crillon, Francie

Anketa

Domníváte se, že je české hoteliérství na vysoké úrovni?
Ano
63,3 %
Ne
24,7 %
Nevím
12 %
Celkem hlasovalo 9858 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám