Hlavní obsah

Tendru na Sazku se nezúčastníme, ohlásila Penta

– Praha • Aktualizováno

Finanční skupina Penta i společnost E-Invest potvrdily, že se výběrového řízení na prodej Sazky nezúčastní, protože jej považují za zmanipulované a netransparentní. O Sazku ale mají zájem a své nabídky i kupní cenu složí zvlášť. Uvedl to partner Penty Marek Dospiva.

Článek

Penta i E-Invest chtějí uložit své nabídky zvlášť v rámci výběrového řízení vypsaného insolvenčním správcem Josefem Cupkou. Své návrhy uloží 23. září u notáře a navrhnou otevření obálky s nabídkou insolvenčnímu správci.

Každá z firem podá nabídku zvlášť, protože mají podle Dospivy jiné záměry i cíle. Nevyloučil ale, že se v případě vítězství jedné z firem znovu spojí. Penta chce podat nabídku sama, E-Invest by mohl přibrat dalšího investora.

„Vyzývám pana Dospivu, aby přestal hrát osobní mediální exhibici a začal jednat profesionálně a v souladu se zákony. Zároveň považuji za úsměvné obviňování z údajné netransparentnosti z úst zástupce firmy, která dle deníku SME aktuálně čelí na Slovensku vážným obviněním z korupce poslanců slovenského parlamentu,“ uvedl šéf KKCG Karel Komárek.

O vítězi rozhodne cena

Pokud by nabídka Penty nebo E-Investu byla vyšší než cena nabídnutá v tendru a Cupka by ji odmítl, pak by se podle zástupců Penty vystavil odpovědnosti za poškození věřitelů.

O vítězi výběrového řízení bude rozhodovat výhradně cena. Soutěže se může zúčastnit prakticky kdokoli, kdo splní základní podmínky stanovené insolvenčním zákonem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám