Hlavní obsah

Prazdroj bude masivně propouštět

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Celkem 182 lidí propustí v nejbližších měsících Plzeňský Prazdroj. Naopak osmdesát nových míst v rámci restrukturalizace vznikne. Personální zemětřesení čeká zejména oddělení zaměřená na prodej a distribuci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Nově vytvořená místa budou přednostně nabídnuta dotčeným zaměstnancům,“ sdělil Právu manažer pivovaru Vladimír Jurina. „Lidé, kteří nenajdou další uplatnění v Plzeňském Prazdroji, dostanou v souladu s kolektivní smlouvou odstupné. U zaměstnanců pracujících u společnosti déle než pět let budou zohledněny navíc odpracované roky. Tyto podmínky jsou nad rámec Zákoníku práce,“ podotkl Jurina.

Už v září dostane výpověď 36 pracovníků v rámci zefektivňování procesů v podpůrných odděleních, a to včetně některých výrobních úseků. Nově vytvořeno bude osm míst.

Druhá a větší vlna přijde o měsíc později - ke konci října obdrží v souvislosti s přechodem na nový obchodně distribuční model sdělení o ukončení pracovního poměru dalších 146 lidí. A připraveno bude 72 nových pracovních pozic. „Pivní trh v Česku se vyvíjí. Nové trendy si vyžadují nový přístup,“ uvedl Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

„Více než kdy jindy je důležitá také spolupráce a perfektní servis pro naše přímé zákazníky, kterými jsou hospodští, restauratéři a majitelé gastro zařízení, ale také velké obchody a supermarkety,“ dodal Brodman.

Nový model má posílit spolupráci s obchodními partnery. „Změny se týkají především zaměstnanců obchodně distribučních center Plzeňského Prazdroje a některých pracovníků z pražské kanceláře,“ vysvětlil Jurina.

Reklama

Výběr článků

Načítám