Hlavní obsah

Firma Lacoste nechce, aby Breivik nosil její oblečení

Novinky, pit

Francouzská oděvní společnost Lacoste se ohradila proti tomu, aby norský šílený střelec Anders Behring Breivik nosil oblečení s jejím logem zeleného krokodýla. Uvedl to norský list Dagbladet.

Foto: Reuters

Policisté přivážejí Breivika k prvnímu výslechu v červeném svetru značky Lacoste.

Článek

Představitelé firmy se s touto žádostí prý obrátili na norskou policii s tím, že si nepřejí, aby se jejich logo spojovalo s tímto mužem. Policie potvrdila pouze to, že došlo ke kontaktu, nicméně se odmítla k celé věci blíže vyjádřit.

Ve svém rozsáhlém manifestu Breivik přiznal, že Lacoste je jeho oblíbenou značkou. Jak dvaatřicetiletý terorista uvedl, Lacoste z něj dělá „vzdělaného konzervativního Evropana“.

Jako příklad uvádí, že kdyby se třeba zaměstnanec společnosti FedEx objevil před něčími dveřmi ve vestě vojenského střihu, s tetováním na rukou a nedaleko stojícím jeepem, příliš důvěry by rozhodně nebudil.

Po Breivikově zatčení a následném odmítnutí policie, aby mohl nosit vojenskou uniformu, se Nor několikrát objevil na veřejnosti právě v červeném svetru značky Lacoste.

Společnost Lacoste založil roku 1933 francouzský tenista René Lacoste, známý pod přezdívkou Krokodýl nebo Aligátor. Odtud pochází i logo zeleného krokodýla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám