Hlavní obsah

Hlavní dráhu Letiště Praha čeká podzimní údržba

Novinky, pit
Praha

Letiště Praha provede v období od 13. září do 26. září pravidelnou podzimní údržbu dráhového systému. Hlavní dráha označená jako RWY 06/24 projde opravami po provozně nejsilnější části roku, letní sezóně, aby byla nachystána na letecký provoz v zimě. Uvedla to mluvčí Letiště Praha Michaela Lagronová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letiště Praha Ruzyně

Článek

„Provoz bude s výjimkou nočního provozu převeden při respektování dřívějších dohod o nočním provozu s okolními obcemi na vedlejší dráhu RWY 13/31,“ sdělila Lagronová. Přistání budou probíhat převážně s ohledem na meteorologické podmínky ve směru od Prahy, vzlety ve směru na Kladno.

Během údržby hlavní dráhy bude noční provoz na vedlejší dráze přerušen. V době od půlnoci do pěti ráno nebude naplánován na ruzyňském letišti žádný let. „Období od půlnoci do jedné je vyhrazeno pouze pro odbavení provozních nepravidelností,“ vysvětlila Lagronová.

Práce týkající se údržby dráhy zahrnují opravy lokálních poruch, jako jsou trhliny, porušené hrany a rohy betonových desek nebo sanaci místně narušené (asfaltové) povrchové vrstvy. „Na zimu je nutné zajistit potřebné brzdné účinky. Proto se na dráze obnovuje protismyková vrstva, tzv. antiskid,“ dodala Lagronová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám