Hlavní obsah

Tesku se v Japonsku nedaří, po osmi letech opouští trh

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský maloobchodní gigant Tesco přiznal svou porážku na japonském trhu a stahuje se po osmi letech působení ze země. Společnosti se zde nepodařilo dostat do zisku, jak uvedl britský list The Independent.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tesco drží v zemi vycházejícího slunce celkem 129 obchodů menšího formátu. Na trh sem vstoupilo v roce 2003, když koupilo 78 obchodů místní firmy C Two-Network. Cena se měla pohybovat kolem 173 miliónů liber (asi 4,7 miliardy korun).

Jak uvedl generální ředitel Teska Phila Clarke, společnost se hodlá zaměřit na větší operace v regionu, kde by měly být lépe zajištěny růst a zlepšení návratnosti. Většina analytiků uvítala rozhodnutí společnosti opustit japonský trh.

Tesco má v Asii 1400 obchodů, především v Číně, Koreji, Malajsii a Thajsku.

Britský řetězec je podle tržeb třetí největší maloobchodní společností na světě za americkým Wal-Martem a francouzským Carrefourem.

Tesco působí od roku 1996 i v Česku a v současné době zde provozuje více než 160 obchodů, 18 čerpacích stanic a šest obchodních center.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám