Hlavní obsah

Ve vlacích mezi Prahou a Ostravou se objeví stevardky s tiskem a nápoji

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

České dráhy (ČD) se poměrně často ocitají v palbě za nedostatečnou úroveň služeb, které poskytují cestujícím. Napravit pošramocenou pověst se pokusí například usměvavými stevardkami, které budou od 1. září pečovat o cestující v šestnácti dálkových spojích mezi Prahou a Ostravou.

Článek

Naposledy se do ČD opřel rakouský list Die Presse. Podle něj vlaky českého přepravce přijíždějí se zpožděním, vagóny jsou staré, v zimě se zde netopí a v létě zase vypadává elektronika. Takže zlepšovat je rozhodně co. [celá zpráva]

Ale zpět ke stevardkám. Ty budou rozdávat cestujícím denní tisk a teplý nebo studený nápoj zdarma. Kromě toho budou mít na starost usazení cestujících na místo, jejich pohodlí během cesty a zároveň budou dbát na základní čistotu ve voze, jak nastínil mluvčí ČD Radek Joklík.

Udržet si cestující

„To ale není jediná novinka, kterou na této relaci chystáme. Chceme ve vybraných spojích zkvalitnit také gastronomické služby. Kromě jídelních vozů budeme postupně rozšiřovat prodej občerstvení z minibarů přímo na místo a ve vlacích SC Pendolino nabídneme denní tisk a vodu zdarma i cestujícím ve druhé třídě,“ doplňuje náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Antonín Blažek.

Je jasné, že se ČD pokouší udržet své cestující. Na železnice totiž hodlá vstoupit v nejbližší době konkurence v podobě společnosti RegioJet podnikatele Radima Jančury. Ten už se nechal slyšet, že jím nabízené služby budou rozhodně na vyšší úrovni než v případě ČD. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám