Hlavní obsah

Raiffeisenbank hlásí v pololetí nárůst zisku o téměř třetinu

– Praha

Raiffeisenbank, která patří ke středně velkým tuzemským bankám, v prvním pololetí meziročně zvýšila čistý zisk o 30 procent na 1,209 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 5,5 procenta na 199,9 miliardy korun. Banka o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K nárůstu zisku v prvním pololetí přispívá především nižší tvorba opravných položek. Situace se zlepšuje především ve firemním sektoru, navíc se nám daří úspěšně vymáhat nesplácené pohledávky," komentoval výsledky generální ředitel banky Lubor Žalman s tím, že Raiffeisenbank nemá navíc ani korunu v dluhopisech jakékoli jihoevropské země.

Čtveřici největších tuzemských bank klesl v souhrnu za první pololetí letošního roku čistý zisk o šest procent na 19,6 miliardy korun. ČSOB, Komerční bance a UniCredit bank čistý zisk především kvůli odpisu řeckých dluhopisů klesl, České spořitelně se čistý zisk zvýšil.

Momentálně banka obsluhuje klienty na 118 pobočkách. Do konce roku by jich mělo být 123, v příštím roce přibude dalších pět. Z nových poboček bude sedm v Praze a tři v Brně. „I nadále se budeme zaměřovat na velká města,“ podotkl výkonný ředitel pro občany a živnostníky Jiří Čapek.

Majoritním akcionářem Raiffeisenbank je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám