Hlavní obsah

Londýnské taxíky byly vyhlášeny jako nejlepší na světě

Dallas

Londýnské taxíky byly čtvrtý rok po sobě označeny za nejlepší taxíky na světě. Vyplynulo to z letošního průzkumu, který tradičně vypracoval rezervační hoteliérský server Hotels.com. Pražské taxikáře anketa nehodnotila.

Foto: Profimedia.cz

Londýnské taxi obsadilo první místo.

Článek

Taxíky byly hodnoceny v sedmi kategoriích: čistotě, ceně, kvalitě řízení, znalosti místa, chování řidičů, bezpečnosti a dostupnosti. Na základě těchto parametrů se dotazovaní vyjadřovali k úrovni taxislužby v jednotlivých zemích. Londýn zvítězil v pěti ze sedmi kategorií.

Průzkum se uskutečnil u asi 5000 cestujících ve 23 zemích. Kromě Británie byly do ankety zahrnuty Spojené státy, Francie, Brazílie, Singapur, Japonsko, Švédsko, Německo, Austrálie, Švýcarsko, Irsko, Indie, Španělsko, Čína, Itálie, Dánsko, Norsko, Nizozemsko, Hongkong, Jižní Korea, Mexiko, Argentina a Finsko.

Praha v průzkumu nebyla, ač je dlouhodobě kvůli nepoctivým taxikářům kritizována. Podle loňského vyjádření vedení města se situace výrazně zlepšila, stále ale zůstaly desítky řidičů taxislužby, kteří jízdné předražují. Turisty před nimi varují i zahraniční průvodci. Společně s pouliční kriminalitou jsou podle cestovních kanceláří největším problémem Prahy.

Kterou taxislužbu označili zákazníci jako nejlepší na světě
pořadíměstospokojenost zákazníků (v procentech)
1.Londýn28
2.New York9
3.Hongkong7
4.Tokio7
5.Singapur6
6.Bangkok6
7.Berlín4
8.Helsinky4
9.Dublin4
10.Madrid4
Zdroj: Hotels.com

Reklama

Výběr článků

Načítám