Hlavní obsah

Fortuna zvýšila zisk o pětinu, lidé hodně sázeli přes internet

– Praha

Společnost Fortuna Entertainment Group zaznamenala podle předběžných neauditovaných výsledků v prvním pololetí konsolidovaný čistý zisk 8,6 miliónu eur (asi 210 miliónů korun), což je o 19,1 procenta meziročně více. Výsledek byl dosažen díky vysokým objemům přijatých sázek a nižším nákladům na financování. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Společnost přijala v prvním pololetí sázky v objemu 209 miliónů eur, což je o 9,1 procenta meziročně více. Na růstu se nejvíce podílelo sázení přes internet v České republice a na Slovensku.

„Přestože byl objem přijatých sázek ovlivněn nedostatkem atraktivních sportovních událostí, dosáhli jsme růstu u všech výnosových ukazatelů. Naše výsledky pramení ze strategie dvou hlavních distribučních kanálů, kde pobočky slouží nejen jako prodejní místa, ale i jako podpora pro on-line sázení,“ uvedl generální ředitel Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda.

Společnost dále oznámila, že jedná s Tipsportem o převzetí jeho polské dceřiné společnosti Tipsport PL. Fortuna by tak rozšířila polskou pobočkovou síť čítající 380 poboček o dalších zhruba 190 prodejních míst a posílila vedoucí pozici na trhu kurzového sázení v Polsku. Podle Bundy by smlouva o převzetí měla být uzavřena ještě před koncem září letošního roku.

Fortuna je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek působícím v Polsku, České republice, na Slovensku a v Maďarsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám