Hlavní obsah

V Číně zemřelo 11 lidí po konzumaci jedovatého octa

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 11 lidí zemřelo a nejméně 120 onemocnělo po užití octa skladovaného v sudech, které dříve sloužily jako úložiště toxické nemrznoucí směsi. Informovala o tom agentura Nová Čína.

Foto: Profimedia.cz

Ujgurský muž prodávající zboží na místním tržišti

Článek

Neštěstí se přihodilo ve vesnici Sang-ču v severozápadní provincii Sin-ťiang. Potíže se zřejmě u ujgurských obyvatel muslimského vyznání objevily po dni půstu během měsíce ramadánu. Mezi mrtvými jsou i děti od šesti let, jak uvedla čínská agentura.

Čína v posledních letech bojuje se strašákem kontaminovaných potravin. Před nedávnem poslal čínský soud do vězení sedm osob, které od roku 2009 prodávaly ilegální toxické chemikálie producentům vepřového masa.

Další pětice lidí vyfasovala tvrdší tresty včetně jednoho trestu smrti za výrobu a prodej vepřového masa s anabolickým preparátem clenbuterolem.

Patrně největší skandál se týkal v roce 2008 mléka obsahujícího melamin. Na následky požití zemřelo šest dětí a dalších skoro 300 000 onemocnělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám