Hlavní obsah

Sazce bude nově velet Marek Hájek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novým předsedou představenstva loterijní společnosti Sazka se stal člen výkonného výboru ČSTV a předseda Asociace extrémních sportů Marek Hájek. Místopředsedou byl zvolen šéf Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl. Po jednání nového představenstva Sazky, které zvolila pondělní valná hromada firmy, to oznámili zástupci Sazky.

Foto: ČTK

Nový předseda představenstva Sazky Marek Hájek

Článek

Hájek novinářům řekl, že jeho mise bude pravděpodobně krátká. Podle svých slov si od ní slibuje minimálně korektní vztahy s insolvenčním správcem Sazky Josefem Cupkou a dořešení situace v Sazce. Hlavní úkol je za současné situace maximalizovat možnosti pro akcionáře, dodal.

Novými členy představenstva Sazky byli dnes kromě Hájka a Ertla zvoleni také Vladimír Šimíček (místopředseda ČSTV), Jiří Kynos (ekonomický ředitel Českého olympijského výboru), Jiří Dušek (Autoklub ČR), Petr Bernátek (Česká obec sokolská) a Jindřich Rajchl (místopředseda Fotbalové asociace ČR).

Valná hromada Sazky dnes také oficiálně odvolala dosavadního předsedu představenstva Aleše Hušáka z jeho funkce ve firmě. Sám Hušák v pondělní zprávě zaslané ještě před valnou hromadou oznámil, že ve funkci končí. [celá zpráva]

"Valná hromada odvolala Hušáka z opatrnosti, protože nebylo vyloučeno, že by si svoji rezignaci rozmyslel," uvedl šéf ČSTV Pavel Kořan. Nové představenstvo zřejmě rozhodne o svolání další valné hromady, která bude volit členy dozorčí rady, dodal Kořán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám