Hlavní obsah

Většina Němců nevěří Merkelové, ještě hůře dopadl Sarkozy

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Celkem tři čtvrtiny Němců mají jen malou nebo vůbec žádnou důvěru ve schopnosti kancléřky Angely Merkelové nějakým způsobem řešit dluhovou krizi v eurozóně. Ještě hůře pak v tomto ohledu dopadl francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Vyplývá to z průzkumu Deutschlandtrend, který uveřejnila německá televizní stanice ARD.

Foto: Profimedia.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym

Článek

Pouze 22 procent dotázaných vyjádřilo pevnou víru v kroky, které podniká středopravá německá vláda v čele s Merkelovou. Oproti tomu 55 procent si není příliš jistých a 20 procent nemá naprosto žádnou důvěru.

Pokud jde o Sarkozyho, tak 63 procent Němců má v jeho osobu velmi málo důvěry a 20 procent mu nevěří vůbec. Jen 15 procent dotazovaných jeho konání hodnotí kladně.

V obdobném průzkumu uskutečněném v zemi galského kohouta vyjádřilo 46 procent Francouzů důvěru v Merkelovou, ovšem jen 33 procent v Sarkozyho.

Průzkum rovněž zjistil, že většina Němců zcela nerozumí problematice finanční krize a krize v eurozóně. Pouze 27 procent dotázaných se domnívá, že chápe současný vývoj událostí, 59 procent má jisté mezery a 12 procent přiznalo, že nemá téměř žádné ponětí o tom, co se vlastně děje.

Reklama

Výběr článků

Načítám