Hlavní obsah

Bank of America propustí tisíce lidí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur

Největší americká banka Bank of America (BoA) se rozloučí v tomto čtvrtletí s 3500 zaměstnanci. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty banky. Důvodem jsou snahy o oživení banky v souvislosti s propadem na americkém trhu s nemovitostmi.

Foto: Chris Keane, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle Wall Street Journal s odkazem na zdroj v bance by však mohlo přijít o práci až 10 000 lidí v rámci širší restrukturalizace. Na začátku letošního roku banka zaměstnávala 280 000 lidí.

V období od dubna do června se banka propadla do ztráty 8,8 miliardy dolarů (asi 150 miliard korun), což je nejhorší čtvrtletní ztráta v historii banky. Akcie BoA ztratily ze své hodnoty oproti lednu více než polovinu.

Velké světové banky ohlásily v souvislosti s nepříznivou globální finanční situací zrušení téměř 50 000 pracovních míst, nejvíce pak HSBC a Lloyds Banking Group.

Další významná americká banka Bank of New York minulý týden oznámila, že plánuje snížit stavy o 1500 lidí s cílem zastavit rostoucí náklady.

Reklama

Výběr článků

Načítám