Hlavní obsah

AAA Auto podstatně zvýšila tržby i zisk

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Budapešť

Celkové tržby společnosti AAA Auto za prvních šest měsíců letošního roku stouply meziročně o 41,8 procenta na 130 miliónů eur (asi 3,2 miliardy korun). Čistý zisk dosáhl 3,2 miliónu eur, což je polepšení o 37,7 procenta. Uvedla to mluvčí společnosti Alžběta Šťastná.

Článek

„Konsolidované hospodářské výsledky ukazují silný růst provozní i finanční výkonnosti skupiny ve srovnání se stejným obdobím minulého roku,“ uvádí společnost s tím, že oživení skupina autobazarů zaznamenává od května loňského roku na obou trzích v České republice a na Slovensku.

Počet prodaných vozů meziročně stoupl o 18,1 procenta na 22 241 vozů. Důvodem byl meziroční nárůst průměrné ceny za prodaný vůz v prvním pololetí o 22,1 procenta. Počet vozů prodaných na úvěr nebo leasing vzrostl ve druhém čtvrtletí na 42,4 procenta.

Celkový hrubý zisk z prodejů vzrostl meziročně o 28,9 procenta na 30,4 miliónu eur.

AAA Auto má v současnosti kolem 25 poboček v ČR a na Slovensku. V září plánuje otevřít první centrum v Rusku u Moskvy. Zvažuje také návrat na maďarský trh. Akcie společnosti se obchodují na pražské burze, připomněla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám