Hlavní obsah

První vítěz ankety o Nejabsurdnější bankovní poplatek dál vysává lidem účty

– Praha
Novinky, pit

Vítěz prvního ročníku ankety o Nejabsurdnější bankovní poplatek z roku 2005, tedy poplatek za příchozí platbu na účet klienta, stále existuje a daří se mu velmi dobře.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Poplatku za příchozí platbu se daří především u větších bank, jak uvedl Patrik Nacher ze serveru bankovnipoplatky.com. Novinky jsou generálním mediálním partnerem ankety Nejabsurdnější bankovní poplatek.

Pokud jde o velké finanční ústavy, tak například Česká spořitelna účtuje 5 Kč za příchozí platbu a navíc 2 Kč clearing ČNB v případě, že jde o platbu z jiné banky. Poplatek za příchozí platbu se neplatí u účtů Xkonto, cena není stanovena ani pro účty založené do 30. září 2006 s názvem Xtra konto, ani pro Šikovné spoření České spořitelny, Šikovné spoření České spořitelny Plus a Internetové spoření České spořitelny.

U ČSOB platí klienti po 6 Kč za každou příchozí platbu, ať jde o transakci tuzemskou, nebo o transakci plynoucí ze zahraničního účtu.

U Komerční banky zaplatí klient za příchozí platbu (mimo připsaných inkas) 5 Kč, nadto další 2 Kč příplatek za platby zpracované prostřednictvím mezibankovního platebního styku. U balíčků Můj účet a G2.2 je tato služba poskytována zdarma.

Existují ovšem i banky, které mají příchozí platby zdarma. To je příklad Poštovní spořitelny, Citibank, Volksbank či FIO banky.

BankaÚčtuje banka poplatek některému ze svých klientů? Ano/NeCena (za položku)
Česká spořitelnaano0/5 (7) Kč
ČSOBano6 Kč
Komerční bankaano0/5 (7) Kč
UniCredit Bankano0/6 Kč
GE Money Bankano0/5 Kč
Raiffeisenbankano0/5 (7) Kč
Poštovní spořitelnane0 Kč
Citibankne0 Kč
mBankne0 Kč
LBBWano2 Kč
Volksbankne0 Kč
FIO bankane0 Kč
ZUNOne0 Kč
Equa bank (dříve Banco Popolare)ne0 Kč
Zdroj: sazebníky bank, Bankovnipoplatky.com

Reklama

Výběr článků

Načítám