Hlavní obsah

Škoda Electric získala v Číně půlmiliardovou zakázku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňská Škoda Electric, dceřiná firma Škody Transportation, dodá v letech 2012 až 2014 do čínského města Suzhou trakční výzbroje pro 23 pětivozových jednotek metra za téměř půl miliardy korun. Škoda Electric v konsorciu s čínskou firmou Kingway Transportation zvítězila nad firmami ABB, Siemens a Bombardier.

Článek

Podle generálního ředitele Jaromíra Šilhánka stála za úspěchem jednak nejnižší nabídnutá cena, ale i nejlepší technické řešení.

Pětivozové soupravy metra budou jezdit v šestimiliónovém městě asi 100 kilometrů od Šanghaje. Jednotka se bude skládat ze tří motorových a dvou vlečných vozů s rychlostí až 90 km/hod. Jedna souprava bude obsahovat 12 motorů, které také dodá plzeňská firma.

Dosud největší exportní zakázku podepsala Škoda Electric letos v dubnu. Za dvě miliardy od ní jihokorejský Hyundai nakoupí kompletní elektrické a mechanické pohony a řídicí elektroniku na 80 lokomotiv pro turecké dráhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám