Hlavní obsah

Konkurz na Sazku platí, potvrdil vrchní soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vrchní soud odmítl odvolání společností Gladiolus a E-Invest proti rozhodnutí Městského soudu v Praze o uvalení konkurzu na loterijní společnost Sazka. Uvedla to Lenka Tichá, mluvčí insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky. Již v úterý stáhl své odvolání proti konkurzu předseda představenstva Sazky Aleš Hušák. Konkurz byl vyhlášen koncem května.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky v pražských Vysočanech

Článek

"Konkurz na Sazku je tak definitivně potvrzen," sdělila Tichá s tím, že tento fakt výrazně posiluje pozici insolvenčního správce a dává větší jistotu všem obchodním partnerům Sazky.

"Vrchní soud potvrdil, že postup věřitelského výboru byl v souladu se zákonem. Jeho rozhodnutí je dobrou zprávou jak pro věřitele, tak pro Sazku, protože mohou být dokončeny kroky vedoucí k její záchraně," informoval Dan Plovajko, mluvčí skupiny KKCG, která je spolu s PPF největším věřitelem Sazky.

Hušák odvolání stáhl, protože věřitelé dali najevo, že by v případě zrušení konkurzu hlasovali pro jeho prohlášení znovu. "Z toho bylo zřejmé, že cesta k reorganizaci Sazky je definitivně uzavřena. Nezbylo mi než minimalizovat škody, proto chci agónii ukončit, aby Sazka mohla normálně pracovat," uvedl v úterý Hušák.

Sazku nyní řídí tým insolvenčního správce Josefa Cupky. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám