Hlavní obsah

Apple svým ziskem i tržbami vyrazil analytikům dech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americká společnost Apple hospodařila v minulém čtvrtletí svého fiskálního roku s čistým ziskem 7,31 miliardy dolarů (asi 126,4 miliardy korun), což je meziroční nárůst o téměř 125 procent. Tržby se zvýšily o 82 procenta na 28,57 miliardy dolarů (asi 494,1 miliardy korun). Uvedla to agentura Reuters.

Článek

V obou případech je to vysoko nad očekáváním analytiků. Pokud jde například o tržby, analytici oslovení agenturou Reuters je odhadovali na necelých 25 miliard dolarů.

Firma překvapila, i pokud jde o prodej tabletů iPad. Těch během čtvrtletí prodala 9,25 miliónu. Od loňského dubna, kdy se tablety poprvé objevily na trhu, už jich Apple prodal téměř 29 miliónů.

U ostatních produktů už byl růst prodeje méně výrazný než u tabletů, i tak ale pokračoval relativně svižným tempem. Prodej počítačů Mac vzrostl o 14 procent na 3,95 miliónu, což je nicméně nejslabší čtvrtletní růst za poslední dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám