Hlavní obsah

Sazka chtěla volit nové vedení, valná hromada se ale nekonala

Praha
Aktualizováno

Valná hromada akciové společnosti Sazka měla na úterním zasedání odvolat nynějšího šéfa představenstva Aleše Hušáka. Bývalý ředitel firmy by tak přišel o poslední funkci, kterou ve firmě má. O odvolání usiluje většinový akcionář Český svaz tělesné výchovy (ČSTV). Valná hromada se ale nakonec nekonala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák přichází na jednání sněmovní komise

Článek

Šéf Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl uvedl, že zasedání se nekonalo z procesních důvodů. Konání zpochybnil jeden z menších akcionářů. Náhradní termín byl stanoven na 22. srpna.

Ertl už před začátkem jednání řekl, že novým šéfem představenstva by se měl stát místopředseda svazu Vladimír Šimíček.

Hušák je jediný, kdo v představenstvu zůstal, šest zbývajících členů odešlo v minulých týdnech.

Hušák stáhl odvolání proti konkurzu

Bývalý ředitel Sazky Hušák stáhl své odvolání proti vyhlášení konkurzu za Sazku. "Ukázalo se ale, že zabránit konkurzu není reálné. Může mě to mrzet, mohu se tím trápit, ale to je tak jediné, co s tím mohu dělat," napsal v prohlášení Hušák. On sám prosazoval reorganizaci. "Cesta k ní je nyní uzavřena," sdělil Novinkám.

Představenstvo má jen formální pozici. Společnost, která je v konkurzu, řídí insolvenční správce Josef Cupka. Ten se nyní soustředí na zvýšení příjmů Sazky a znovu rozjíždí číselnou loterii.

Oslabení obra ale využila konkurence a v minulých dnech spustila hned dvě další loterie. Společnost Tipsport přišla s losováním Tipšestky a Fortuna rozjela loterii Lotto. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám