Hlavní obsah

Společnost KKCG dokončila koupi ropného terminálu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost KKCG SE, která je mateřskou společností finanční a investiční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, dokončila koupi a stala se 100procentním vlastníkem ropného terminálu v blízkosti města Okťjabrsk v Samarské oblasti. Uvedl to mluvčí KKCG Dan Plovajko s tím, že výše transakce nebyla zveřejněna.

Článek

Ropný terminál s kapacitou 3,4 miliónu tun ročně, který byl dostavěn v roce 2010 a letos uveden do provozu, koupila KKCG SE od ruské společnosti OOO Itera Holding. KKCG SE zároveň obdržela souhlas k převodu 100% podílu v ropném terminálu od ruského antimonopolního úřadu.

„Věříme, že naše spolupráce se skupinou Itera bude pokračovat i na dalších projektech jak v Ruské federaci, tak i v dalších regionech světa,“ sdělil Pavel Šaroch z KKCG.

Ropný terminál se nachází v blízkosti města Okťjabrsk necelých 200 kilometrů od města Samara v Samarské oblasti. Díky připojení k ropovodu Družba a lodnímu, železničnímu i silničnímu spojení má strategickou polohu. Mezi potenciální klienty se řadí společnosti jako Lukoil či Rosněfť, které mají v blízkosti terminálu své rafinérie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám