Hlavní obsah

Ve Spojených státech skončily další čtyři banky

Novinky, pit
Washington

Americké úřady zavřely další čtyři menší banky, čímž stoupl celkový počet finančních ústavů uzavřených v tomto roce na 55. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvě banky skončily ve státě Georgia, jedna na Floridě a jedna v Arizoně, uvedl Federální úřad pro pojištění vkladů (FDIC).

V Georgii šlo o banky High Trust Bank s aktivy 192,5 miliónu dolarů (asi 3,3 miliardy korun) a One Georgia Bank s aktivy 186,3 miliónu dolarů (asi 3,2 miliardy korun). Obě banky převzala místní Ameris Bank.

Na Floridě se jednalo o banku First Peoples Bank s šesti pobočkami a s aktivy 228,3 miliónu dolarů (asi čtyři miliardy korun). Převzala ji Premier American Bank. Konečně v Arizoně byla uzavřena Summit Bank s aktivy 72 miliónů dolarů (asi 1,2 miliardy korun), kterou převzala Foothills Bank.

Krachujících ústavů je méně

Počet krachů amerických bank v letošním roce ubývá, jak se bankovní sektor postupně zotavuje z finanční krize z let 2007 až 2009. FDIC očekává, že zkrachovalých bank v USA bude letos v porovnání s loňskem méně.

V roce 2010 zkrachovalo 157 bank, rok předtím se jednalo o 140 finančních ústavů. Většinou jde o malé banky s aktivy do jedné miliardy dolarů, které se hůře vyrovnávají s dopady finanční krize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám