Hlavní obsah

U Los Angeles uzavřeli na dva dny dálnici, kolaps se zatím nekoná

– Los Angeles
Novinky, pit

Na více než dva dny, konkrétně na 53 hodin, se rozhodly úřady v Los Angeles uzavřít kvůli nezbytné opravě šestnáctikilometrový úsek důležité a zácpami sužované dálnice spojující sever a jih města. Podle agenturních zpráv zatím žádný dopravní kolaps nenastal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejvytíženější americká dálnice Interstate 405 byla uzavřenaVideo: Reuters

 
Článek

Stržen by měl být 50 let starý most a zároveň má dojít k rozšíření této komunikace. Celkové náklady by se měly pohybovat okolo jedné miliardy dolarů (asi 17,3 miliardy korun).

Když v sobotu ráno vyšlo slunce nad Los Angeles, naskytl se obyvatelům nezvyklý pohled. Šestnáctikilometrový, věčně ucpaný úsek dálnice 405 zel naprostou prázdnotou.

Jak uvedl deník Los Angeles Times, prubířským kamenem „dopravní ukázněnosti“ řidičů se stane sobotní odpoledne, kdy víkendový provoz dosahuje vrcholu. Situaci může zkomplikovat i večerní fotbalový zápas mezi španělským Realem Madrid a místním Los Angeles Galaxy, kde se očekává až stotisícová návštěva.

Kolaps hrozící v případě, že automobilisté budou vyjíždět v neztenčeném množství a zahltí ostatní spojnice, dostal už předem název Carmageddon, což je staženina anglického "car" (vůz) a "Armageddon" (jiné označení apokalypsy), připomíná ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám