Hlavní obsah

Hušák zmizí z představenstva Sazky, tvrdí ČSTV

– Praha

Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) jako většinový akcionář Sazky na valné hromadě firmy 19. července prosadí odvolání Aleše Hušáka z představenstva loterijní společnosti. Uvedl to předseda ČSTV Pavel Kořan. Hušák by tak v Sazce ztratil poslední funkci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aleš Hušák

Článek

Sazka je od konce května v konkurzu kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Insolvenční správce Sazky Josef Cupka poté odvolal Hušáka z funkce ředitele společnosti. Skupiny Penta a E-Invest i Hušák se proti rozhodnutí soudu o konkurzu odvolali k vrchnímu soudu. Ten by měl rozhodnout do konce července.

Ještě před odvoláním Hušáka chce ČSTV vybrat jeho nástupce. "Ten musí být především pro věřitele a sázející důvěryhodnou osobností schopnou provést Sazku nezbytným procesem reorganizace a současně osobností schopnou vytvořit důstojné podmínky pro výkon akcionářských práv," upozornil Kořan.

V původně sedmičlenném představenstvu Sazky zůstal už jen jeho předseda Hušák, ostatních šest členů z něj postupně odstoupilo.

Tým insolvenčního správce opět rozjíždí činnost Sazky a nyní očekává nárůst tržeb firmy, které v době vyhlášení konkurzu na přelomu května a června klesly na historické minimum.

Reklama

Výběr článků

Načítám