Hlavní obsah

Letecké spojení mezi Brnem a Prahou skončí

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvaadvacátého července je naposledy zařazen v letovém řádu spoj mezi Brnem a Prahou. Po tomto datu společnost Central Connect Airlines – Job Air, která začala po Českých aeroliniích (ČSA) provozovat spoj od loňského listopadu, už s dalšími lety nepočítá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dopravce se k situaci hodlá vyjádřit do pátku tiskovou zprávou. Právu zrušení linky potvrdil jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), přestože podle něj vedení Jihomoravského kraje ani vedení letiště Brno dosud nebylo dopravcem o tomto kroku oficiálně informováno.

Hašek nepovažuje celou věc za korektní způsob jednání a požádal vedení letiště o zjištění podrobných aktuálních informací. „Potvrzuje se však, že ČSA, nyní prostřednictvím smluvního partnera, neměly zájem na podpoře a rozvoji leteckého spojení Brno – Praha, což dokazují i časy odletů poskytnuté ČSA smluvnímu partnerovi,“ sdělil Hašek s tím, že se jedná o nepříjemnou situaci nikoli pouze kvůli spojení Brna a Prahy, ale kvůli návaznosti dalších linek s odletem z Prahy.

„Mrzí mě, jak národní dopravce soustředí pozornost pouze na pražské letiště a regionální leteckou dopravu a leteckou dostupnost Moravy zcela pomíjí. Budu v této věci jako poslanec interpelovat ministry dopravy a financí,“ nechal se slyšet Hašek.

Kromě toho chce hledat společně s letištěm Brno jinou dlouhodobou alternativu pro spojení Brna s velkým evropským letištěm, která moravskou metropoli udrží v mezinárodním rezervačním systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám