Hlavní obsah

Nebojte se u nás strávit dovolenou, uklidňuje řecký ministr

– Praha
Novinky, pit

Podle vyjádření řeckého ministra kultury a cestovního ruchu Pavlase Yeroulanose není situace v Řecku pro turisty nijak výjimečná. Návštěvníci si mohou užívat plánované pobyty, jak vyplývá z jednání mezi Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a Řeckou národní organizací cestovního ruchu.

Foto: Profimedia.cz

Acropole a Parthenón

Článek

Situace v Řecku se vyhrotila poté, co 29. června prošlo v řeckém parlamentu hlasování o úsporném plánu. Zemi v tu dobu paralyzovala dvoudenní generální stávka, která měla mimo jiné vliv i na leteckou dopravu. Nejhůře postiženy byly Atény, kde došlo ke krvavým střetům policie s demonstranty. [celá zpráva]

„Tyto demonstrace byly pouze lokální a dočasné a nereprezentují tak každodenní život ve městě. Návštěvníci v Aténách si i nadále mohou užívat bezpečné a klidné prostředí a bohatý kulturní zážitek, který Řecko nabízí,“ uvedl Yeroulanos s tím, že žádné další lokality v Řecku nebyly těmito přerušeními ovlivněny.

Řecko loni navštívilo 367 000 českých turistů a je tak čtvrtou nejpopulárnější českou zahraniční dovolenkovou destinací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám