Hlavní obsah

Zkrachovala další cestovka, část klientů uvízla v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Liberecká cestovní kancelář VIAVERA se dostala do úpadku. Stala se tak v pořadí čtvrtou cestovní kanceláří, která v letošním roce ukončila z ekonomických důvodů svoji činnost. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury zůstalo v zahraničí 25 klientů VIAVERA.

Foto: Profimedia.cz

Lidé s CK VIAVERA jezdili také do Turecka.

Článek

„Tímto Vám oznamujeme, že cestovní kancelář VIAVERA s.r.o. se po čtrnácti letech své činnosti dostala do úpadku. I přes veškerou snahu a úsilí se nám nepodařilo zajistit úhradu letecké přepravy klientů do Řecka a Turecka,“ píše se v prohlášení jednatelky společnosti na internetových stránkách cestovky. Insolvenční návrh má být k libereckému městskému soudu podán ve čtvrtek.

VIAVERA slibuje vyrovnat veškeré náhrady a nároky. Informace pro klienty jsou k dispozici na jejích stránkách a lidé také mohou dotazy posílat na e-mailovou adresu info@viavera.cz.

Část klientů zůstala v zahraničí

VIAVERA patřila podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury mezi menší kanceláře, ročně odbavila přibližně dva tisíce českých turistů.

"Podle našich hrubých odhadů by mělo být postiženo přes sto českých turistů, buď tím, že mají zakoupeny zájezdy, anebo že jsou v zahraničí," řekl Novinkám Okamura. V zahraničí jich podle něj uvízlo 25, 17 v Řecku a 8 v Turecku. "Mají uhrazené pobyty z CK, proto by je měli podle plánu dokončit," poznamenal Okamura.

Postiženým klientům doporučuje okamžitě zkontaktovat pojišťovnu, v tomto případě Union a nahlásit se. "Pojišťovna těm, kdo ještě neodletěli, musí ze zákona do šesti měsíců vyplatit peníze a ty ze zahraničí musí repatriovat do ČR. Pakliže jim byl pobyt zkrácen, mohou lidé nárokovat peníze," doplnil Okamura.

Liberecká cestovka je v pořadí čtvrtou, která v letošním roce ukončila z ekonomických důvodů činnost. Nejprve to byla CK Karma Tours, specializující se na Egypt, pak CK Pressburg, která vozila lidi hlavně na Slovensko, do Maďarska, Polska a do tuzemských destinací, a jako poslední vyhlásila nedávno úpadek Parkam Holidays, s níž klienti vyráželi většinou do Bulharska a Řecka.

Reklama

Výběr článků

Načítám