Hlavní obsah

V Senegalu se lidé bouří proti výpadkům elektřiny

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dakar

V Dakaru, hlavním městě Senegalu, a dalším senegalském městě Mbour se v pondělí uskutečnily protestní akce proti dlouhodobým výpadkům elektřiny. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Finbarr O’Reilly, Reuters

Mladík prochází kolem vypálené kanceláře podniku Senelec v hlavním městě Dakaru.

Článek

Rozlícený dav v Dakaru podpálil několik vládních budov, včetně kanceláří státního energetického podniku Senelec. V plamenech skončilo i několik vozidel, vyrabován a vypálen byl také daňový úřad na jednom z předměstí. Zem pokrývají rozbité láhve a ohořelými pneumatikami.

Ve městě Mbour, ležícím asi 80 kilometrů jižně od Dakaru, použila policie k rozehnání demonstrantů slzný plyn. Senegal má dlouhodobé problémy se zásobováním elektřinou, v posledních týdnech se však situace značně zdramatizovala, když se lidé v některých částech země ocitli i dva dny bez proudu.

Africká země nedávno zažila celonárodní protesty se stovkou zraněných, když se prezident země Abdoulaye Wade nechal slyšet, že by se ucházel o třetí funkční období. Jednalo se o největší demonstraci od Wadeho nástupu do úřadu v roce 2000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám