Hlavní obsah

Zemětřesení v Bestsportu, Hušák už není místopředsedou představenstva

Praha

Valná hromada společnosti Bestsport, která je provozovatelem pražské O2 areny, kompletně vyměnila vedení společnosti. Bývalý ředitel loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák tak už není místopředsedou představenstva Bestsportu. Uvedl to Milan Tománek, mluvčí skupiny PPF, která je ve věřitelském výboru Bestsportu.

Foto: archív, Právo

Vysočanská O2 arena

Článek

Podle serveru iHNed.cz se novým šéfem představenstva Bestsportu stal Richard Benýšek, někdejší nucený správce zkrachovalé Českomoravské družstevní spořitelny, který je navázán na největší věřitele Sazky, skupiny PPF a KKCG. O místo mluvčího Bestsportu přišel i Hušákův spolupracovník Jan Tuna, jehož ve funkci nahradil Oldřich Babický.

O tom, zda Bestsport čeká reorganizace, nebo podobně jako sesterská loterijní společnost Sazka skončí v konkurzu, se rozhodne na schůzi věřitelů svolané na 28. června. Finanční skupiny KKCG a PPF navrhují soudu, aby reorganizací Bestsportu byla pověřena firma PPF Healthcare N.V.

Insolvenční správkyně společnosti Bestsport Daniela Urbanová uznala 62 pohledávek za 18,55 miliardy Kč. Z uznaných pohledávky jsou zajištěné pohledávky za 5,15 miliardy Kč, nezajištěné za 13,39 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám