Hlavní obsah

V Bavorsku stávkují strojvedoucí, doprava do Česka je omezena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Bavorsku byla bez předchozího upozornění vyhlášena stávka strojvedoucích u společnosti Vogtlandbahn. Protest zaměstnanci soukromé dopravní společnosti vyhlásili na neomezenou dobu. S okamžitou platností je tak přerušena dálková doprava mezi Českem a Bavorskem na území Německa, jak uvedl tiskový mluvčí Českých drah (ČD) Petr Šťáhlavský.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vlaky Praha – Mnichov a Praha – Norimberk ukončí jízdu v Domažlicích. „Dopravní omezení se týkají i mezistátních rychlíků z Česka, protože Vogtlandbahn je provozovatelem těchto spojů na německé straně," řekl Šťáhlavský.

Omezení se netýká mezinárodních vlaků EC na trase mezi Prahou a Berlínem, protože jsou provozované jinými dopravci než regionální společnost Vogtlandbahn. V přeshraničním úseku je zajištěna doprava regionálními vlaky Českých drah do Furth im Wald.

Strojvedoucí státní firmy Deutsche Bahn (DB) nestávkují a jejich vlaky jezdí dle plánovaných jízdních řádů, dodal Šťáhlavský. "Omezení očekáváme také na regionálních spojích na Chebsku. Do Bavorska je možné využít spoje Expressbus z Prahy do Norimberku operované DB, nebo regionální spoje na území Bavorska operované DB," uvedl.

Aktuální informace o omezeních v dopravě mohou cestující do Bavorska najít na informačním webu ČD www.cd.cz/omezeniprovozu. Zároveň je nutné počítat s delší dobou cesty a případnými komplikacemi v regionální dopravě v Bavorsku, například u osobních vlaků státního dopravce Deutsche Bahn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám