Hlavní obsah

Inspekce zveřejnila další pumpy s nekvalitním benzínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zveřejnila seznam dalších 15 čerpacích stanic, které byly pokutovány za prodej nekvalitních pohonných hmot. Pokutu dostaly už loni, ale jejich jména byla utajena, protože společnosti se odvolaly. S odvoláním neuspěly.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mezi pokutovanými stanicemi jsou především menší prodejci pohonných hmot. Výjimkou je společnost Unicorn, ta dostala dvě pokuty za prodej nevyhovujících pohonných hmot v Přerově.

Pokuty byly většinou v desetitisících, právě zmíněná benzínka v Přerově je ale výjimkou i v tomto ohledu. Pokuta tam činila 300 000 korun. Benzín Super 95 prodávala s příliš vysokým obsahem ethanolu.

Provozovatelka čerpací stanice v Malči na Havlíčkobrodsku ale musí zaplatit dokonce půl miliónu. Nafta, kterou prodávala, měla nízký bod vzplanutí, benzín dokonce nesplňoval několik parametrů. Provozovatelka stanice tvrdí, že změnila dodavatele. Sama kvalitu prodávaných hmot prý kontrolovat neuměla. Pokutu v odvolání označila za likvidační, „Podnikatelka provozuje pouze jednu čerpací stanici, kde nedosahuje téměř žádného zisku,“ uvádí se v odvolání.

Česká obchodní inspekce poprvé zveřejnila seznam stanic, kde se prodával nekvalitní benzín v lednu.

Pumpa (provozovatel)Místo
UnicornČerná Hora
UnicornPřerov
ETKLiberec
AB - OilBrno
KM PronaČeská Lípa
JivalLety
TolosanerHorní Benešov
MP SpolChotěboř
RadiusKly
RadiusLíbeznice
Trilobit RealTuklaty
Petra KlepetkováMaleč
Fa To PlusBechyně
PetroilHorní Moštěnice
Zemědělské družstvo UnčoviceBystrovany
Jan Janota (Benzina)České Velenice
Elite CarsPřeštice
Zdroj: ČOI

Reklama

Výběr článků

Načítám