Hlavní obsah

Ministerstvo chce stávku využít k opravě kolejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo dopravy by rádo využilo čtvrteční celodenní stávku v dopravě k intenzivnějším opravám železničních tratí. O možnosti vyjetí opravářských vozů Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) v průběhu stávky bude ministr Radek Šmerda jednat s odboráři, zástupci drah a správou dopravní cesty v úterý. Uvedl to mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Den, kdy vlaky nejezdí, bychom mohli využít tímto způsobem," uvedl Ptačinský. Puštění vozů na železnici smysl stávky nenaruší, protože se nejedná o dopravu a alespoň se tento den využije účelně, dodal.

Otázka výjezdu opravárenských strojů na trati během čtvrteční stávky bude jedním z bodů úterního jednání, potvrdil předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša. Ochotu odborářů vyhovět požadavku ministerstva ale odmítl dopředu komentovat.

Železniční odboráři stávkují především kvůli pozdním odchodům do důchodu, plánovaným v malé důchodové reformě. Dalšími body, s nimiž odboráři nesouhlasí, je zdaňování stravenek a režijního jízdného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám