Hlavní obsah

Kvůli zastavení videoterminálů Sazky hrozí arbitráž, tvrdí Hušák

Praha

Odvolaný generální ředitel Sazky Aleš Hušák tvrdí, že kvůli vypnutí videoterminálů společnosti hrozí České republice arbitráž. Videoterminály Starsport nechá v noci vypnout insolvenční správce Sazky Josef Cupka. Argumentuje tím, že jsou prodělečné.

Foto: Novinky

Aleš Hušák.

Článek

To Hušák odmítá. Sdělil, že videoterminály jsou dlouhodobá investice a ztrátové jsou proto, že se splácí leasingy na přístroje.

"Vyzývám proto ministerstvo financí ČR, státní zastupitelství a věřitelský výbor, aby těmto a dalším nevratným a likvidačním krokům insolvenčního správce zabránily," prohlásil v tiskové zprávě.

Podle Hušáka pracuje Cupka v zájmu konkurenčních společností, protože videoterminály provozuje i konkurenční Synot.

Ohrazujeme se proti tomu, že by šlo o kroky činěné ve prospěch jakýchkoliv finančních skupin," řekla ČTK mluvčí insolvenčního správce Lenka Tichá. Podle ní naopak jde o nezbytná úsporná opatření nutná pro další fungování Sazky. Videoterminály od roku 2004 podle mluvčí vytvořily společnosti ztrátu 467 miliónů korun a v posledních čtyřech letech prodělávaly v průměru 100 miliónů korun ročně.

Sazka původně dostala licenci na videoterminály, aby z jejich výnosu financovala náklady na vysočanskou arénu. Licenci ale dostaly i jiné společnosti. Vznikla tak konkurence a videoterminály Sazky tak neplnily svůj původní účel, zdůvodnil Cupka jejich zastavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám