Hlavní obsah

Hušák podal odvolání proti konkurzu na Sazku

Praha

Bývalý generální ředitel loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák se jako předseda představenstva prostřednictvím Městského soudu v Praze odvolal k vrchnímu soudu proti nepravomocnému rozhodnutí o vyhlášení konkurzu nad Sazkou. Uvedl to Hušákův mluvčí Jan Tuna. Sazka je v konkurzu od minulého pondělí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

"Navrhujeme, aby vrchní soud rozhodl o zrušení zamítnutí reorganizace Sazky a prohlášení konkurzu na ni a vše vrátil zpět k projednání Městskému soudu v Praze,” nechal se slyšet Hušák. Odvolání bylo podáno prostřednictvím advokátní kanceláře například kvůli údajně chybnému způsobu hlasování věřitelů či nepřezkoumání pohledávky společnosti Bestsport.

Hušák se rovněž ohradil proti tvrzení, že se pokusil ze sídla Sazky odvézt stovku obrazů. „Na stěnách Sazky visely pouze dva mé osobní obrazy a další dva byly uloženy v mé kanceláři. Každý z těchto obrazů byl již dříve fotograficky zadokumentován a je na mé jméno pojištěn. K tomu jsem měl v sídle společnosti uloženo několik grafik, plakátů a knih opět v mém osobním vlastnictví,“ připomněl Hušák.

Hušáka odvolal insolvenční správce Sazky Josef Cupka z funkce generálního ředitele v úterý. Věřitelský výbor Sazky minulý čtvrtek schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 miliónů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám