Hlavní obsah

BMW investuje v Británii půl miliardy liber, většinu do nového Mini

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Německá automobilka BMW investuje během příštích třech let ve Velké Británii 500 miliónů liber (asi 13,6 miliardy korun). Uvedl to server deníku Guardian s tím, že většina financí půjde na výrobu nové generace vozítka Mini.

Článek

"Začali jsme připravovat naše závody ve Velké Británii na výrobu nové generace Mini. Tato investice zdůrazňuje, že Británie zůstává srdcem výroby Mini,” nechal se slyšet šéf BMW Norbert Reithofer.

Závod vyrábějící malá auta se nachází poblíž Oxfordu a finanční prostředky budou použity na vytvoření produkčních linek a další vybavení.

Investice BMW přivítal britský premiér David Cameron, který ji chápe jako dlouhodobou podporu automobilovému průmyslu. Německá automobilka už ve Velké Británii investovala od roku 2000 více než jednu miliardu liber.

Vyjádření BMW přišlo jen nedlouho poté, co japonský konkurent Nissan oznámil, že investuje v Británii 192 miliónů liber (asi 5,2 miliardy korun) do výroby nové verze modelu Qashqai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám