Hlavní obsah

Sazka hlásí nárůst tržeb o pětinu, lidé víc sázejí

– Praha
Novinky, pit

Loterijní společnost Sazka zaznamenala vzestup tržeb o pětinu poté, co minulý týden dostala úvěr od firmy Moranda ze skupiny PPF ve výši 200 miliónů korun. Uvedla to mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Foto: Profimedia.cz

Lidé začali opět víc sázet.

Článek

„Sazka zaznamenala prudký vzestup tržeb bezprostředně po pátečním oznámení, že dostala provozní hotovost v rámci úvěru od firmy Moranda ze skupiny PPF. Tržby související s nedělním tahem sportky stouply o 19,7 % oproti minulému týdnu. Ve hře Euromilióny společnost zaznamenala ještě vyšší nárůst tržeb, a to o 31,5 % v porovnání s tržbou z minulého týdne,“ informovala Tichá.

Insolvenční správce Josef Cupka ještě v pátek uhradil dluhy, které Sazka měla vůči státu a kvůli kterým bylo se společností zahájeno správní řízení o pozastavení nebo odebrání licence k provozování loterijní činnosti.

Jackpoty vyplaceny

Cupka vyplatil i výherce dvou velkých Jackpotů Sportky. „Právě oznámení, že má Sazka opět dost peněz na případné výhry sázející ujistilo, že společnost funguje dál a především, že jí mohou i nadále důvěřovat,“ připomněla Tichá.

V současné době losování běží podle Tiché na základě standardního harmonogramu a výhry jsou propláceny okamžitě. Už ve středu se bude hrát o Jackpot 32,8 miliónu korun. Ve hře Euromilióny je pak rekordní Jackpot, který přesáhl 138 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám