Hlavní obsah

Letiště Praha obdrželo cenu za nejvíce se rozvíjející letiště světa

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Mezinárodní asociace leteckých dopravců (IATA) udělila Letišti Praha, letos jako jedinému letišti na světě, cenu Eagle Award za nejvíce se rozvíjející letiště světa. Informovala o tom mluvčí letiště Michaela Lagronová s tím, že zhodnocen byl například jeho výrazný rozvoj nebo spokojenost zákazníků s jeho službami.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řízení letového provozu na Ruzyni

Článek

„Jsem pyšný, že i tak malá země jako je Česká republika se může chlubit letištěm, které se dnes oficiálně zařadilo po bok zákaznicky orientovaných, trvale se zlepšujících a technologicky vyspělých letišť světa,“ uvedl generální ředitel pražského letiště Miroslav Dvořák.

Pražské letiště je takto oceněným prvním letištěm v regionu střední a východní Evropy.

IATA udělila tuto cenu Letišti Praha mimo jiné i za zavedení samoodbavovacích kiosků nebo technologii Wheeltug pro pojíždění letadel po letišti prostřednictvím elektromotorů, která zde byla zavedena jako první na světě. Zohlednila i pozitivní přístup k problematice životního prostředí, a to prostřednictvím soutěže s názvem Nejtišší dopravce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letiště Praha Ruzyně

V minulých letech obdrželo tuto cenu letiště v Soulu, Ženevě, ve Vancouveru, v Singapuru či letiště v San Francisku.

V roce 2010 odbavilo pražské letiště 11,56 miliónu lidí. V letošní letní sezóně je pro cestující k dispozici 48 leteckých společností, které Prahu spojují přímo se 128 destinacemi po celém světě.

Letiště Praha zvýšilo podle auditovaných hospodářských výsledků v roce 2010 čistý zisk o 11 procent na 991 miliónů korun. Hrubý zisk před zdaněním se meziročně zvýšil o čtyři procenta na 1,1 miliardy korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řízení letového provozu na ruzyňském letišti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám