Hlavní obsah

Příliš velká sleva na pivo způsobila kolaps ve skotském řetězci Tesco

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotové vzali obchody řetězce Tesco útokem poté, co došlo k chybnému výpočtu slevové ceny piva a cideru, mírně alkoholického jablečného moštu. Uvedl to server BBC.

Článek

Za chybnou slevu v přepočtu 560 korun může lidský faktor, jeden ze zaměstnanců v centrále totiž zadal nesprávný příkaz na akční nabídku. Na tři balení alkoholických nápojů měla být sleva 11 liber z původní ceny 31, tedy na 20 liber, místo toho se však 45 malých lahví ležáků nebo 36 plechovek dalo pořídit dohromady za 11 liber.

Do prodejny Tesco ve městě Greenock dokonce dorazila policie, aby sjednala pořádek. Nedaleké parkoviště navíc kolabovalo pod náporem přijíždějících aut. Mluvčí obchodního řetězce uvedl, že omyl byl rychle zaregistrován, což však chaosu stejně nezabránilo.

Problémy s nadměrným počtem zákazníků byly zaregistrovány rovněž ve městech Glasgow a Bellshill. Informace o masivní slevě se rychlostí blesku šířila i na stránkách sociálních síti.

Podle jednoho zákazníka situace působila značně „bláznivě“, když lidé dávali echa telefonem svým známým. Někteří dokonce přicházeli po odnesení nákupu v novém oblečení a vrhali se znovu do víru výhodných nákupů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám