Hlavní obsah

O budoucnosti Sazky má rozhodnout Cupkova volba mezi dvěma nabídkami

Právo, Martin Procházka

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka, na něhož od pondělí prohlášením konkurzu na loterijní společnost přešla většina pravomocí představenstva této firmy, ve čtvrtek rozhodne, kdo zajistí provozní financování Sazky pro nejbližší dobu.

Foto: ČTK

Insolvenční správce Josef Cupka

Článek

Na středeční schůzi věřitelů nabídku na poskytnutí peněz nevybral, protože byla pouze jedna konkrétní nabídka. „Insolvenční správce prodloužil lhůtu o den, aby měl možnost podat konkrétní nabídku i druhý zájemce,“ řekla Právu Cupkova mluvčí Lenka Tichá. Ta se zároveň včera stala tiskovou mluvčí Sazky, dosavadní mluvčí Jan Tuna byl odvolán.

Podle dobře informovaného zdroje Práva předložily nabídku označenou za konkrétní pravděpodobně společně PPF podnikatele Petra Kellnera a KKCG podnikatele Karla Komárka. Druhá nabídka, kterou je nutné doplnit, je podle zdroje z dílny skupiny Penta a společnosti E-Invest. Ta byla ale podle zdroje podmíněna tím, že Sazka neskončí v konkurzu, ale bude rozhodnuto o její restrukturalizaci. K tomu však nedošlo, protože věřitelé poslali Sazku v pátek do konkurzu.

Cupka měl navrhovatele vyzvat, aby nabídku pozměnili, místo toho ale prý Cupkovi poslali jen materiál s velkým množstvím otázek. Čas na podání konkrétní nabídky měli do středečního večera.

Společnosti chybějí stamilióny

Sazka bude potřebovat až několik set miliónů korun na to, aby mimo jiné zaplatila ministerstvu financí téměř 67 miliónů korun na dlužných správních poplatcích. Kvůli tomuto dluhu, který byl splatný už 20. dubna, vede ministerstvo se Sazkou správní řízení o odnětí povolení k provozování číselných loterií, kurzových sázek, internetových kurzových sázek a videoloterijních terminálů. Další peníze musí putovat na výplaty výher či platy zaměstnanců Sazky.

Podle Tiché od včerejška skupina spolupracovníků insolvenčního správce od ranních hodin řídila management firmy a definovala kroky, které by měly vést ke stabilizaci společnosti. „Management Sazky úzce spolupracuje se správcovým týmem a plně se mu zodpovídá ze všech svých úkonů,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám