Hlavní obsah

V Česku bude další banka, Air Bank získala bankovní licenci

Praha

Air Bank ze skupiny PPF získala bankovní licenci České národní banky (ČNB). Rozhodnutí ČNB nabylo právní moci v úterý. Air Bank nabídne bankovní služby ve druhé polovině roku. Licenci centrální banky získala stoprocentní dceřiná společnost PPF Brusson, která se nyní přejmenuje na Air Bank.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Za dlouhá léta, kdy v různých zemích podnikáme ve finančních službách, jsme nashromáždili dostatek zkušeností a získali kvalitní manažery. Na těchto znalostech a osobnostech jsme teď postavili banku, která bude jednoduchá, srozumitelná a hlavně hodně osobní," uvedl akcionář PPF Group Jiří Šmejc.

PPF Group N.V. je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Aktiva skupiny dosahují přibližně 12 miliard eur (zhruba 300 miliard Kč) a zahrnují společnosti z bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, těžby drahých kovů, nemovitostí a maloobchodu.

Hlavním akcionářem skupiny PPF je s 94,25 procenty nejbohatší Čech Petr Kellner, Šmejc vlastní pět procent. PPF vyvíjí své aktivity v zemích střední a východní Evropy, v Rusku a zemích Společenství nezávislých států a také v Asii.

Reklama

Výběr článků

Načítám